Sanja Borovec: U borbi protiv širenja virusa, treba nam i vaša pomoć

Načelnica Općine Jakovlje, Sanja Borovec poslala je poruku svim svojim mještanima, koje poziva da se pridržavaju svih mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite uz poruku „Učinit ćemo sve što je u našoj moći da probamo zaustaviti širenje virusa, ali tu nam treba i vaša pomoć.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti;

„Nakon ovih današnjih objava imam potrebu od strane Općine Jakovlje kao i od strane Stožera civilne zaštite Općine Jakovlje još jednom Vam se obratiti. Temeljem poziva koje zaprimamo cijeli dan, očito je da neki naši mještani još uvijek nisu svjesni situacije u kojoj se nalazimo.

Dragi moji, cijela naša draga Hrvatska, pa i naša Općina Jakovlje nalazi se u izvanrednom stanju, a u izvanrednom stanju se donose izvanredne mjere i odluke ! Stožer civilne zaštite RH, donio je niz mjera i odluka, no pošto i uz sve donijete Odluke još uvije postoji znatno povećan rizik od prijenosa bolesti COVID-19, danas je donesena Odluka O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA !!!

SIGURNI smo da Nacionalni Stožer nije ovu odluku donio zbog sebe ,nego zbog svih nas ,a naročito zbog onih koji se nisu pridržavali prethodno donesenih odluka. Do danas u Općini Jakovlje imamo oko 20 osoba koje se nalaze u samoizolaciji, no nažalost zbog nepoštivanja samoizolacije (iako su isti upozoravani od strane stožera kao i od strane policijskih službenika) broj se povećana iz dana u dan i pitanje je dana kada ćemo reći da i u Općini Jakovlje imamo osobu ili osobe koje imaju korona virus !

UČINIT ĆEMO SVE ŠTO JE U NAŠOJ MOĆI DA PROBAMO ZAUSTAVITI ŠIRENJE VIRUSA, ALI TU NAM TREBA I VAŠA POMOĆ.

Zato Vas molimo da ovu bolest shvatite ozbiljno, pozivamo Vas na savjesno i odgovorno ponašanje kod podnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica, jer morate shvatiti da svaka propusnica koja nije od velike važnosti može u naše mjesto donijeti VIRUS.
Propusnice se neće dijeliti bespotrebno, za svaku propusnicu ste odgovorni i mi i Vi i nemojmo dozvoliti da jednim papirom ugrozimo zdravlje stotinjak i više ljudi. Propusnice će dobiti oni mještani kojima je to stvarno potrebno jer to je i smisao donijete Odluke, smisao BORBE ZA ŽIVOT.

Prošli smo Domovinski rat, neki i 2. Svjetski rat, znali smo protiv koga se borimo, ali u ovoj situaciji, u ovom ratu i najbolji prijatelj ako se ne drži pravila i uputa može nam biti neprijatelj.

Sigurna sam da nitko od nas ne želi gledati da se i u Hrvatskoj dogodi slučaj Italije. Držite se pravila i uputa, time ćete spriječiti širenje virusa, poštujte rad naših doktora, medicinskih sestara i svih koji su uključeni u ovu borbu i danonoćno rade i bore se svaki na svoj način. Poštujmo svi zajedno donijete mjere, jer sigurna sam da ne želimo da one budu još gore.

Naša Vlada zajedno sa svim Ministrima poduzet će sve što je u njenoj moći da uspori širenje ove opake bolesti, da spasi svoj narod od najgoreg scenarija koji se dogodio u Italiji.

ODGOVORNOST JE NA NAMA. JOŠ JEDNOM NAPOMINJEM DA JE SVAKO TRAŽENJE PROPUSNICE KOJE NIJE NUŽNO, RIZIK ZA DALJNJE ŠIRENJE BOLESTI.”