Održana sjednica Općinskog vijeća Jakovlje

SANJA BOROVEC, načelnica Jakovlja: Prošle godine ostvarili smo prihode od 4,4 milijuna eura

Vijećnici su jednoglasno usvojili sva financijska izvješća
768edf06-9eff-4eb7-a101-5da0aeaf220f

Još jednom sjeli su vijećnici Općine Jakovlje u svoje klupe i odradili sjednicu na kojoj su usvojili završna izvješća o poslovanju Općine Jakovlje u protekloj godini. Bez rasprave i jednoglasno usvojena su sva financijska izvješća, a rezultatima je bila zadovoljna i načelnica Sanja Borovec.

-Prošle godine ostvarili smo prihode u iznosu od 4,4 milijuna eura, a preko 2,6 milijuna eura bili su prihodi izvan proračuna koje smo osigurali prijavama na razne natječaje. Tim sredstvima obnovili smo ili izgradili velik dio naše komunalne infrastrukture. Zadovoljni smo i izvornim proračunom koji je u 2023. godini premašio iznos od 1,7 milijuna eura, a još na početku ovog mandata bio je tek milijun eura- rekla je Sanja Borovec.

Osim ovih izvješća usvojen je i prijedlog da se smanji broj odvoza miješanog komunalnog otpada iz domaćinstava. Naime, kako se povećava količina razvrstavanja otpada, tako se smanjuje količina miješanog otpada. Stoga je uočeno da većina domaćinstava kante za miješani otpad ostavlja tek dva do tri puta mjesečno, pa je odlučeno da se broj odvoza sa četiri mjesečno smanji na trio mjesečno.

Na kraju su vijećnici donijeli još jednu odluku o pokretanju postupka za evidentiranje izvedenog stanja nerazvrstane ceste.

Jakovlje
Politika