Sanacija prometnica glavna tema Općinskog vijeća Bistre

Stanje na prometnicama se nije poboljšalo, odnosno sanacija radova na izgradnji novog kanalizacijskog sustava i dalje ide sporo i upitne je kvalitete

Zanimljivo je bilo na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Bistra, a najviše rasprave se vodilo na aktualnom satu i po temi sanacije prometnica nakon projekta gradnje kanalizacije i vodovoda.

Vijećnik Perica Novosel predložio je zajednički sastanak općinskih udruga kako bi se vidjelo što rade i kako troše novac te ima li onih koji naplaćuju korištenje svojih prostorija koje imaju na korištenju. Načelnik Općine Bistra Danijel Drviš rekao je da se udruge financiraju prema programima kojima su se javili na natječaj, a mogu naplatiti svoje prostore ako za taj prostor sami plaćaju režije i održavanje. Kada udruge realiziraju projekt za kojeg su dobili sredstva, moraju ga opravdati prikazanim troškovima, te ako neki od projekata nisu realizirani, ili su samo djelomično realizirani, sredstva moraju vratiti u općinski proračun, kako se to radi već više godina.

I rekonstrukcija krovišta na kapelici sv. Roka bila je tema aktualnog sata jer je vijećnica Dragica Gašparinčić podijelila zabrinutost građana da su radovi odrađeni nestručno, a potrošena su sredstva. S druge strane, kapelica bi trebala i ozbiljniju obnovu budući da je u potresu oštećena kupola zvonika.

Pitanja o stanju prometnica nastavila su se, a ovog puta dobila su dodatak i s dječjim igralištima. Nažalost, stanje na prometnicama se nije poboljšalo, odnosno sanacija radova na izgradnji novog kanalizacijskog sustava i dalje ide sporo i upitne je kvalitete, za što je Općina opetovano dobila obećanja kako će se ovakvo nezadovoljavajuće stanje uskoro promijeniti na bolje.

Vezano uz upit o dječjim igralištima, načelnik Danijel Drviš je ponovio kako su krajem prošle godine na svim igralištima uklonjeni svi tobogani, radi njihove dotrajalosti i opasnosti za sigurno korištenje, te da su upravo u tijeku radovi na postavi novih tobogan, od kojih su neki već postavljeni dok su drugi u fazi nabave. Osim toga, načelnik Drviš je naglasio kao je općinskim planom predviđeno prvotno uređenje po jednog dječjeg igrališta u svakom mjestu, dok će izgradnja novih igrališta ovisiti o financijskim mogućnostima.

U radnom dijelu sjednice vijećnici su donijeli odluku o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Bistra po početnoj cijeni od 1,7 milijuna kuna površine 13.632 kvadratna metra, a veliku raspravu nije izazvala ni tema izbora novog ravnatelja Općinske knjižnice Bistra jer je na natječaj stigla samo jedna molba i to dosadašnje ravnateljice Danijele Studak Čačić pa je dobila novi mandat u trajanju od četiri godine.