Odlične vijesti s Teknofesta

Samoborcima zlatna medalja na najvećem zrakoplovnom, svemirskom i tehnološkom festivalu u Turskoj

Lovro Stipanović i Josip Oroz dobili su priznanje za svoje pametne utičnice i prekidače
lovro stipanović

Pametne utičnice te prekidači skupnog naziva CONNEKT Smart Modular System mladih samoborskih inovatora Lovre Stipanovića i Josipa Oroza osvojile su zlatnu medalju te nagradu za najbolju međunarodnu inovaciju na prestižnom sajmu inovacija Teknofest održanom na pisti starog istanbulskog aerodroma Ataturk od 27.4. do 1.5. ove godine. Inovacija ovih studenata nastala je pod mentorstvom Ivana Vlainića i Nedeljka Štefanića.

Teknofest – najveći zrakoplovni, svemirski i tehnološki festival u Turskoj – tijekom 5 dana trajanja festivala obišlo je više od 3 milijuna posjetitelja, a ovo vrijedno priznanje osvojeno u konkurenciji od nekoliko stotina inovacija iz cijelog svijeta.

Nagradu za najbolju međunarodnu inovaciju Lovri Stipanoviću osobno je uručio turski ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, a uspješno izlaganje na festivalu je dodatno upotpunila i posebna nagrada Kineske asocijacije inovatora koji su ocijenili inovaciju CONNEKT ispred svog vremena.

Predstavljanje na Teknofestu, zlatnim inovatorima omogućili su Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor, Fakultet Elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatska zajednica inovatora.

Događanja
Samobor