Uoči puta za Tursku pobjeda

Rukometašice Dugog Sela ’55 preokretom do pobjede u susjedskom derbiju; za vikend europska premijera

U susjedskom derbiju dugoselske su rukometašice slavile s 37:30 za prve ovosezonske bodove
1.kolo_1.HRL_(Dugo_Selo_55-Dalmatinka)_(26) HRS

Nakon šokantnog poraza od Dalmatinke rukometašice Dugog Sela ’55 u susretu protiv Sesveta nisu napravile krivi korak. U susjedskom derbiju dugoselske su rukometašice slavile s 37:30 za prve ovosezonske bodove. Početak nije bio obećavajući, jer Sesvećanke su na odmor otišle s četiri gola prednosti (17:13), da bi u nastavku susreta veća kvaliteta igračica Nenada Plašića došla do izražaja za na kraju sigurnu pobjedu.

-Iskreno, teška utakmica nakon kiksa na startu prvenstva. Dobro smo otvorili utakmicu, no u drugoj polovici prvog dijela upali smo u rezultatski minus. Nismo mogli povezati kvalitetnu obranu što govori podatak da smo primili 17 golova. U drugom dijelu smo se malo jače angažirali, pojačali smo obranu, izrealizirali napade te preokrenuli utakmicu na naš mlin- o utakmici u Sesvetama će trener dugoselskih rukometašica Nenad Plašić, koji kaže kako igračicama nakon poraza od Dalmatinke nije bilo potrebno “soliti pamet”.

-Igračice su same svjesne kako su protiv Dalmatinke odigrale jednu lošiju utakmicu. U poluvremenu ove utakmice u Sesvetama, one su ostale koju minutu duže u svlačionici kako bi se dogovorile i još jače motivirale, što govori o tome kako su svjesne onoga što je iza njih- ističe Plašić, pred kojim je sada priprema prve europske utakmice.

-Oko svega toga imamo toliko posla, a nas je nekolicina u tome. Nažalost, trenerski se moram jako dobro koncentrirati kako bi napravio dobru pripremu. Do danas nismo ništa razgovarali o Turkinjama, o kojima imamo samo jednu utakmicu, a vjerujem kako ćemo dobiti još jednu. Vjerujem kako ćemo ih dobro izanalizirati, odradit ćemo četiri treninga i dobro se pripremiti za utakmicu. Više od same utakmice muči me kako će naše igračice podnijeti put i ostale stvari na koje nismo naučeni. Nama je ovo jedan izazov i doživljaj. Nadam se kako ćemo imati aktivan rezultat pred uzvrat u Dugom Selu te da ćemo napuniti našu dvoranu- zaključio je trener dugoselskih rukometašica Nenad Plašić.

Dugo Selo
Sport