Nakon sedam godina opet na završnom turniru

Rukometašice Dugog Sela ’55 izborile završnicu Kupa. Trener Plašić: Ispunili smo cilj

Pobjedom 29:24 u Varaždinu kod Koke, rukometašice Dugog Sela '55 izborile su odlazak na Festival rukometa u Poreč
Dugo_Selo_55-Sesvete_(15.kolo_1_(36) Hrvatski rukometni savez

Pobjedom 29:24 u Varaždinu kod Koke, rukometašice Dugog Sela ’55 izborile su završnicu Kupa, koja će se odigrati u sklopu Festivala rukometa u Poreču od 15. do 18. svibnja. Lani su u ovoj fazi uspješnije bile rukometašice Koke, kojima su Dugoselke uzvratile za prošlogodišnji poraz, ali i za poraz od subote u prvenstvenom susretu. Varaždinsko dugoselski ogled završio je tako 1:1, Koka je osvojila važne bodove u prvenstvu, a Dugo Selo ’55 izborilo završnicu Kupa.

-Sada možemo reći kako smo za ovu sezonu sve ispunili. U prvenstvu smo prvi vrhu i možemo do kraja biti plasirani između trećeg i sedmog mjesta. Kup nam je bio primarni cilj, jer od 2017. godine nije nas bilo na završnici- rekao nam je trener Nenad Plašić.

Tada je dugoselski sastav zauzeo treće mjesto, što je uz prošlogodišnji plasman u Europu, jedan od najvećih klupskih uspjeha.

-U Kupu trebate imati i sreće sa ždrijebom. Nama se u dvije godine poklopilo, no lani smo ispustili tu priliku, dok smo ove godine napravili i taj posljednji korak- ističe Plašić.

Nakon subotnjeg previsokog 29:20 poraza, Dugoselke su još jednom gostovale u Varaždinu. U ovom susretu, igračice Nenada Plašiću nisu dopustile da se domaće rukometašice razmašu. Nakon izjednačenih 20-ak minuta, Dugoselke u završnici prvoga dijela preuzele kontrolu nad igrom i rezultatom te prilikom odlaska na odmor imaju +3 (13:10).

-Nakon poraza u subotnjem susretu osjetio se mali grč u početku susreta. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od njih, zbili smo redove i nakon što smo poveli iskontrolirali smo utakmicu do kraja. Samo zahvaljujući raspoloženoj vratarki, Koka je u nastavku susreta bila “živa”- o utakmicu će trener dugoselskih rukometašica Nenad Plašić uz jasnu poruku;

-Ova pobjeda i plasman na završnicu nagrada je za sve cure.

Uz dugoselski sastav završnicu Kupa izborile su još ekipe Lokomotive i Splita 2010, dok će se posljednji sudionik doznati 26. travnja kada igraju Bjelovar i Podravka Vegeta.

-Naša je želja izbjeći prvo Podravku, a onda Lokomotivu. Najbolji ždrijeb bio bi Split 2010, jer tu imamo najveću šansu za finale. Šteta što više nema utakmice za treće mjesto, no koga god dobijemo mi ćemo se maksimalno pripremiti i pokušati iznenaditi i ispisati još jedan uspjeh- za kraj će ponosni trener dugoselskog sastava.

Spomenimo na kraju kako su u Varaždinu za Dugo Selo ’55 po šest zgoditaka postigle Anja Vida Lukšić, Josipa Bebek i Petra Dičak, dok je Lucija Jandrašić vukla Koku s 12 pogodaka.

Dugo Selo
Sport