Održana je završna konferencija

Rugvica s uspjehom odradila još jedan EU projekt Zaželi

Udruga hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica, kraju je privela EU projekt Zaželi i zaposli se u Udruzi– III faza
acedeaa1-1257-4cda-bc31-65b165796290

Nakon što je Općina Rugvica u suradnji s Općinom Dubrava s uspjehom odradila EU projekt Zaželi i zaposli se – faza III, na području Rugvice kraju je priveden još jedan projekt za čiju je provedbu bila zadužena Udruga hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica, koja je kraju privela EU projekt Zaželi i zaposli se u Udruzi– III faza. Partneri na projektu bili su Općina Rugvica, Hrvatski zavod za zapošljavane i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Budući da je projekt došao do svoga kraja održana je završna konferencija na kojoj su prezentirane sve aktivnosti projekta, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Kako je istaknuo Danijel Šošić, projekt je trajao 8 mjeseci od 19. prosinca 2022. do 18. kolovoza ove godine. U tom je periodu bilo zaposleno 9 žena koje su skrbile za 71 stariju osobu u nepovoljnom položaju na području općine.

-Osim što je osnažen i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, povećana je i socijalna uključenost i kvaliteta života starijih osoba- naglasio je Šošić.

Tijekom šest mjeseci u kojima su žene bile u stalnom radnom odnosu, one su bile zadužene za pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, a veliku podršku krajnjim korisnicima pružale su kroz druženje i razgovore.

Predsjednik Udruge, Ivan Kuprešak izrazio je svoje zadovoljstvo odrađenim jer, svi koji su bili uključeni u projekt imali su određene benefite.

Ukupna vrijednost projekta bila je 441.664.00 kuna.

 „Zajedno do fondova EU“

www.strukturnifondovi.hr

https://ec.europa.eu/regional_policy/hr/funding/social-fund/

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica

Događanja
Rugvica