RUGVICA IMA NOVOG DRUGOLIGAŠA- Pobjedom u derbiju rukometašice osigurale viši rang

U najvažnijoj utakmici ove polusezone rukometašice Rugvice potvrdile su kvalitetu te su pobjedom nad drugom ekipom Sesveta Agroproteinke kolo prije kraja potvrdile ulazak u Drugu ligu. Sjajan je to uspjeh za mladi kolektiv predvođen trenericom Andreom Mikulić, koji je iz godine u godinu podizao rezultatsku ljestvicu.

Na oproštaju od vjernih domaćih navijača Rugvičanke su s uvjerljivih 40:31 svladale drugu ekipu Sesveta Agroproteinke. Tek je prva četvrtina susreta pripala gostujućim igračicama koje su u više navrata imale dva zgoditka prednosti, no kako je vrijeme odmicalo domaće su igračice bivale sve bolje, a preuzimanjem vodstva rezultatska prednost neprestano je rasla.

-Cure su odigrale super utakmicu. Vjerovali smo da ćemo to riješiti već danas, kako bismo u Samoboru mogli igrati mirnu utakmicu. Ono što smo se dogovorili, cure su se toga držale- rekla nam je trenerica Rugvice Andrea Mikulić.

Posebno zapaženo u domaćim su redovima odigrale mlade Tara Kuzmec koja je postigla 13 zgoditaka te vratarka Lea Krznar koja je imala svoj dan, no nikako se ne smije umanjiti niti obol ostalih djevojaka.

-Mi smo kao ekipa danas dobro odigrali i djelovali. Sada se veselimo jeseni i Drugoj ligi- podvukla je presretna trenerica Andrea Mikulić.

Na velikom uspjehu rukometašicama su čestitali i načelnik Mato Čičak te njegov zamjenik Nenad Jakšić.

3. HRL- SREDIŠTE, 21. KOLO
ŽRK RUGVICA – RK SESVETE AGROPROTEINKA II 40:31 (18:16)
ŽRK RUGVICA: Sikra, Jurić 3, Budim 5, Brkić, Kuzmec 13, D. Vincek 5, M. Ceren 1, N. Ceren, Ivanda 2, Remenar 7, Hlupić, Krznar, Kampić 2, I. Vincek, Tolić 2. TRENERICA: Andrea Mikulić
RK SESVETE AGROPROTENIKA II: Lokas, Gunjević, Jukić 3, Gavrilović 2, Grlić 2, Bešen 6, Tupek 6, Burić 10, Lujić 2. TRENER: Branko Šebek