Rudar zaustavio Rugvicu, slijedi borba za plasman od 5. do 8. mjesta

Jedna sjajna generacija Rugvice svoj posljednji ples u ovom godištu neće zaokružiti osvajanjem medalje
_GR26510_original (1)

U najvažnijoj utakmici Završnice Prvenstva Hrvatske, rukometaši Rugvice doživjeli su poraz. U četvrtfinalu su ih dočekali stari znanci iz Ruda, Rudar, čiji su igrači u datom trenutku odigrali bolje i pobjedom 23:19 osigurali plasman u polufinale.

Šteta, jer jedna sjajna generacija Rugvice svoj posljednji ples u ovom godištu neće zaokružiti osvajanjem medalje. Prilika je postojala, no danas je i sreća okrenula leđa Rugvičanima, kojima se suprotstavio i raspoloženi vratar Kranjčević, koji je zaustavio više teških lopti.

Bila je to većim dijelom izjednačena utakmica, u kojoj su rugvički rukometaši cijelo prvo poluvrijeme lovili priključak za Rudama. Početak nastavka donio je dva vodstva Rugvice, no crna rupa u kojoj punih osam minuta nisu postigli gol, dala je vjetar u leđa Rudama koje serijom 4:0 odlaze na +3 (17:14) čime su napravili krucijalan korak prema polufinalu.

Imale su Rude u jednom trenutku i +5 (15:20), no s tri uzastopna gola Rugvici se ukazala se nada. Imala je Rugvica i dva napada za dolazak na -1, no izostala je realizacija i Rudari su mirno priveli utakmicu kraju.

Uz vratara Kranjčevića, treba istaknuti i učinak Gabrijela Bartolića koji je postigao 8 golova, dok je prvi strijelac Rugvice bio Nikola Ivanković sa šest golova.

Hrvatska
Općina
Rugvica
Sport
Zagrebačka županija