ROMANO GLAVAČ, pokretač aplikacije HRnogomet: Želja nam je popularizacija sporta i amaterskog nogometa općenito

Porazgovarali smo s idejnim začetnikom aplikacije HR Nogomet, Romanom Glavačom

Svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj praćenje najvažnije sporedne stvari od jeseni uvelike je olakšano putem aplikacije HRnogomet, za čije nastajanje su najzaslužniji Romano Glavač i Rafael Slekovac. Aplikacija obuhvaća sve hrvatske nogometne lige od najviše 1. HNL, pa do najnižih liga po pojedinim županijama i gradovima. Ono, što naročito raduje sve pratitelje nogometnih zbivanja su stalna ažuriranja rezultata utakmica, koja se događaju i dok same utakmice traje, pa se tako nerijetko mogu pronaći i imena strijelaca, kao i minuta u kojoj je “pao” zgoditak.

-Svi mi jako smo teško dolazili do rezultata nogometnih utakmica pozivajući igrače, navijače, članove uprave, suce i delegate, a nerijetko i same novinare. Trebalo je neko vrijeme dok se okupe svi rezultati, a na ovaj način napravljeno je da u nekoliko sekundi s bilo kojeg “seoskog” terena gdje padne gol, drugi mogu saznati tekući rezultat, a po odigravanju utakmica odmah imamo gotovu tablicu sa svim rezultatima. Cijela poanta aplikacije bila je da populariziramo amaterski nogomet- o razlozima pokretanja aplikacije HR Nogomet koja obuhvaća sve nogometne lige će Romano Glavač.

-Dogodila nam se tu i jedna zanimljivost kod Treće lige Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o Hvarskoj nogometnoj ligi koja se igra tijekom prosinca, siječnja i veljače, kada sve ostale lige miruju. To je jedna lijepa priča, za koju nismo znali da uopće postoji. Zahvaljujući ovom projektu povezali smo se i s tim ljudima koji su nas pozvali i na ljetovanje- uz smiješak će naš sugovornik.

A da je sama aplikacija jako dobro prihvaćena u društvu govore i same brojke.

-Interes je enorman. U samo pet mjeseci otkako smo lansirali aplikaciju, istu je skinulo gotovo 50 tisuća ljudi, više od 1400 editora unosi rezultate. Zaista fascinantno. Mi to nismo očekivali. Hvala svima i isprika, što nam se u nekoliko navrata aplikacija srušila. Znalo nam se desiti da vikendom imamo preko 35 tisuća ljudi u aplikaciji- priča nam Romano, koji je i sam aktivan u nogometu preko NK Stubice, koja se natječe u Četvrtoj ligi.

-Najveći interes upravo je za Četvrtu ligu Središte, koja uz Zagrebačku županiju obuhvaća Zagreb, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju. Ta je liga od “lansiranja” aplikacije imala preko 220 tisuća pregleda. Druga najpopularnija liga je 3. HNL Središte sa 180 tisuća pregleda- nastavio je Romano, otkrivši nam kako će putem aplikacije pokrenuti i izbor najboljeg igrača Treće lige.

Daljnja želja je “ubacivanje” svih veteranskih liga u aplikaciju, nakon čega bi se prešlo na juniore, a tko zna, možda jednog dana i sve ostale lige mladeži. Svi koji još uvijek nisu skinuli aplikaciju to mogu učiniti OVDJE i OVDJE.