ROAD TO UMAG: Bilješko, Mikrut, Ninčević i Pecotić u igri za kvalifikacije

Tenisači će se 21. i 22. srpnja u umaškom Stella Marisu boriti za pozivnicu koja omogućuje nastup u kvalifikacijama za ATP Plava Laguna Croatia Open

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Domagoj Bilješko, Luka Mikrut, Frane Ninčević i Matija Pecotić hrvatski su tenisači koji će se 21. i 22. srpnja u umaškom Stella Marisu boriti za pozivnicu koja omogućuje nastup u kvalifikacijama za ATP Plava Laguna Croatia Open.

Bilješko, Mikrut i Pecotić su pravo nastupa na Mastersu stekli kao pobjednici turnira odigranih u Požegi, Karlovcu i Splitu, dok je Ninčević svoje mjesto osigurao skupivši najviše bodova (335) na spomenuta tri turnira.

Samo pet bodova manje (330) sakupio je Božo Barun koji je prva zamjena, ako netko od igrača ne bude u mogućnosti nastupiti na Mastersu natjecanja koje nosi naziv “Road to Umag by Podravka”.

Ovaj je koncept zamišljen tako da se hrvatskim tenisačima, koji svojom pozicijom na ATP ljestvici ne mogu izravno ući u kvalifikacije umaškog ATP turnira, omogući ravnopravna borba za jednu pozivnicu koju dodjeljuje organizator.

Pobjednik Mastersa dobit će pravo nastupa u kvalifikacijama koje su na rasporedu 23. i 24. srpnja, dok je glavni turnir ATP Plava Laguna Croatia Opena na rasporedu od 25. do 31. srpnja.