RITMIČKA GIMNASTIKA: Lana Sambol osvojila seniorsku, a Petra Belević juniorsku CRO-GYM ligu

Lana Sambol obranila je ukupnu pobjedu u seniorskoj CRO-GYM ligi reprezentativki ritmičke gimnastike, dok je Petra Belević juniorska pobjednica u 2021. godini
lana sambol Hrvatski gimnastički savez

Lana Sambol obranila je ukupnu pobjedu u seniorskoj CRO-GYM ligi reprezentativki ritmičke gimnastike, dok je Petra Belević juniorska pobjednica u 2021. godini.

Sambol je slavila s ukupno 75 bodova i to zahvaljujući dvjema pobjedama (1. i 2. kolo) te jednim 3. mjestom (3. kolo). U odlučujućem, 3. kolu, slavila je njezina klupska kolegica iz GK Aura, Barbara Šelendić koja je u konačnici zauzela ukupno 2. mjesto (65 bodova), dok je treća Tamara Artić iz GK Vindije (55).

Prošlogodišnja juniorska pobjednica Iva Janjić (KRŠG Rondo Osijek) i Petra Belević (KRSG Poreč) do posljednjeg kola bile su izjednačene s po jednom pobjedom i drugim mjestom, no Belević je slavila ovoga vikenda u Zagrebu i s 55 bodova osvojila Ligu. Janjić je druga s 50, a Bianca Gajšak (GK Maksimir) treća s 20 bodova.

U klupskom dijelu ovoga natjecanja ukupna seniorska pobjednica je Mia Ivković (KRG Leda), dok je najbolja juniorka Lua Cizel iz GK Aura.

Hrvatska
Sport