Rita Hranilović prva jaskanska beba rođena u 2018. godini

Gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel zajedno sa svojim zamjenicima Domagojem Šlatom i Stipom Bučarom te predsjednicom Gradskog vijeća Željkom Kovačić, posjetio je danas prvu jaskansku bebu rođenu 2018. godine. Riječ je o djevojčici Riti Hranilović iz Breznika Plešivičkog koja je rođena 2. siječnja u poslijepodnevnim satima. 

Malena Rita koja je tijekom posjeta gradskih očeva cijelo vrijeme spavala, drugo je dijete u obitelji Miroslava i Ivane Hranilović, koji imaju i šestogodišnju kćer Niku koja se najviše i obradovala mlađoj seki.

-Ponosni smo roditelji, hvala svima na podršci- tek kratko su rekli roditelji Hranilović.

Gradski čelnici nisu došli praznih ruku, uz nezaobilaznu košaru s voćem i slatkišima, ponosnim roditeljima uručili su i financijsku podršku od 2 500 kuna, koliko iznosi naknada za prvo i drugo dijete u Jastrebarskom, dok naknada za treće i svako sljedeće dijete iznosi 6 500 kuna. Tijekom ovih 13 godina otkako se provodi ova mjera iz gradskog je proračuna isplaćeno preko šest milijuna kuna.

-Veseli nas to što posljednjih godina imamo povećanje rođene djece u Gradu. Kroz ovu naknadu i mi roditeljima želimo pomoći na tom zahtjevnom putu odrastanja i odgajanja djeteta. Ovu mjeru nećemo ukidati, na mnogim smo stvarima radili uštede, no na ovoj mjeri koja je izuzetno važna nismo radili uštedu, već tražimo način kako da ju i dodatno povećamo ili uvedemo neke nove poticaje- istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Iako je Breznik Plešivički maleno mjesto, predsjednica Mjesnog odbora Danica Puškarić, ponosna je na činjenicu što se u pola godine rodilo troje male dječice; jer uz malenu Ritu prošle godine u mjestu su rođeni i djevojčica Lucija, te dječaci Josip i Tin čime je broj stanovnika u mjestu porastao.