Riješeno preko 80 posto zahtjeva za preliminarni pregled građevina

Za sedam do deset dana trebao bi završiti preliminarni pregled građevina koje su oštećene u razornom potresu u Zagrebu, najavili su iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite
Atmosfera u centru Zagreba nakon prve faze popuštanja mjera uzrokovane koronavirusom Sanjin Strukić/PIXSELL

Za sedam do deset dana trebao bi završiti preliminarni pregled građevina koje su oštećene u razornom potresu u Zagrebu, najavili su iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković rekao je da su građevinski inženjeri do sada pregledali 15.475 objekata oštećenih u potresu, odnosno 86 posto podnesenih zahtjeva za preliminarni pregled građevina. Istaknuo je kako je procjena da će ovim tempom za sedam do deset dana završiti preliminarne preglede.

Uz ostale aktivnosti, u tijeku su radovi na lokacijama trasa tramvajskog prometa. Jučer je tako završena trasa Ljubljanica-Ozaljska-Tratinska, pušten je napon u mrežu, a radovi se izvode na lokacijama Ulice Republike Austrije, Maksimirska ulica, Kvaternikov trg, odnosno bitnim lokacijama za puštanje tramvajskog prometa.

Vezano za namještaj ljudi čiji su domovi stradali u potresu i nalaze se u Studentskom domu Cvjetno naselje, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će on biti smješten na Zagrebačkom Velesajmu te da bi to trebalo biti spremno od sutra.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo