Ne stišavaju se reakcije

RENATO PETEK, o požaru na Jakuševcu: Sigurnost i zdravstvena ugroza je ono što najviše zabrinjava građane koji žive u blizini odlagališta

Kako je jučer održana i sjednica Gradske skupštine, odmah je usvojen i zaključak koji obvezuje gradonačelnika da u roku od 30 dana ponese izvješće o količini izgorenog otpada, šteti na objektu, nadstrešnici ispod koje je stajao otpada, kao i razlozima požara što će utvrditi policijska istraga
Zagreb: Noćas izbio požar na Jakuševcu, gorio glomazni otpad Davor Puklavec/PIXSELL

U noći 27. lipnja ove godine opet se dogodio požar glomaznog otpada na odlagalištu otpada Prudinec Jakuševec, u okviru područja odvojenog od samog odlagališta, kojim upravlja gradska Čistoća.

Kako je jučer održana i sjednica Gradske skupštine, odmah je usvojen i zaključak koji obvezuje gradonačelnika da u roku od 30 dana ponese izvješće o količini izgorenog otpada, šteti na objektu, nadstrešnici ispod koje je stajao otpada, kao i razlozima požara što će utvrditi policijska istraga.

-Srećom požar je brzo ugašen, nitko nije stradao, no zabrinjava da se požari ponavljaju. Sigurnost i zdravstvena ugroza je ono što najviše zabrinjava građane koji žive u blizini odlagališta, a mene kako su u ovom slučaju postupile sve nadležne službe, je li sve bilo sukladno propisanom protokolu koji su propisani u Procjeni rizika od velikih nesreća na području Grada Zagreba, gdje je jedan od scenarija požar na odlagalištu otpada. Već se dogodila nova nesreća, a još uvijek nemamo stručno mišljenje vještaka sa zaključkom kako je došlo do dva velika odrona na odlagalištu otpada prošle godine- o požaru na Jakuševcu će Renato Petek.

 

Grad Zagreb
Politika