Ravnice imaju novi rotor u Aleji Antuna Augustinčića

Svi radovi izvedeni su u ugovornom roku od dva mjeseca, a rotorom se prometuje već od početka travnja
Obilazak-M-1

Tradicionalni proljetni obilazak gradskih gradilišta danas je obuhvatio Gradsku četvrt Maksimir, gdje je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, obišao aktualne projekte, kao i novi rotor u Aleji Antuna Augustinčića na Ravnicama.

-Od mjesnih odbora, preko vijeća gradskih četvrti, do Gradske uprave i komunalnih tvrtki, preko pročelnika upravnih tijela do gradonačelnika – to je najbolji način da se provjeri situacija na terenu i što zaista građane muči- rekao je gradonačelnik Bandić na početku obilaska.

Rekonstruirano raskrižje ulica Ravnice, Jurja Dalmatinca, Ravnice I i Aleje Antuna Augustinčića doprinosi većoj sigurnosti vozača i pješaka, a rješenjem konstrukcije kolnika, izborom materijala i obradom osigurani su uvjeti za otjecanje površinskih voda i za minimalizaciju emisije buke od kotača te prijenosa vibracija. Novi rotor je oplemenjen zelenilom, uređeni su pješački prijelazi i postavljena odgovarajuća horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i nova rasvjetna tijela.

Svi radovi izvedeni su u ugovornom roku od dva mjeseca, a rotorom se prometuje već od početka travnja.

-Zbog sigurnosti prometa i sugrađana, u Gradskoj četvrti Maksimir je unatrag četiri godine izgrađeno čak osam rotora- rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Stanko Gačić, a predsjednica mjesnog odbora Katica Požega dodala je kako je ovo odlično rješenje za tako frekventno raskrižje na kojem su se često znale događati prometne nesreće.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo