Traži se njegovo razrješenje

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu optužen za mobbing

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata
mladen smoljanec Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno zatražio je razrješenje ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije Mladena Smoljaneca zbog, kako navode, nezakonitih radnji i mobbinga prema zaposlenicima.

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

– Samo dva dana od donošenja te odluke, pod medijskim pritiskom ona je ipak povučena, ističu iz sindikata i dodaju da je ta odluka izazvala nezadovoljstvo među zaposlenicima.

Najavljuju da će zbog toga, ali i niza drugih nepravilnosti, u ime Sindikata protiv ravnatelja Smoljaneca podnijeti kaznenu prijavu, a zatražili su i hitni inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Sindikat, među ostalim, optužuje ravnatelja da “sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 djelatnije NZHM-a”. Time su, tvrde, radnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, a kažu i da Smoljanec konstantno guši sindikalne aktivnosti.

– Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama, navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

Ostalo
Regija