RASPUŠTANJE SABORA – 18. ili 22. svibnja pitanje je sad

Ako bi se parlament raspustio u ponedjeljak, posljedica bi bila da se izbori moraju održati najkasnije 12. srpnja

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da će vladajuća većina imati 80 ruku za samoraspuštanje Hrvatskog sabora, no nije precizirao kada će ta odluka biti donijeta ponovivši samo da za to treba biti povoljna epidemiološka situacija.

-Naša je namjera održati izbore čim se za to steknu epidemiološki uvjeti, odnosno da se Sabor raspusti kada bude povoljna epidemiološka situacija. Nemam vam ništa novo reći- rekao je Bačić novinarima u Saboru odgovarajući na pitanje o glasini iz saborskih kuloara da bi parlament mogao biti raspušten već u ponedjeljak, 18. svibnja.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je kako će se, po zadnjoj informaciji, Sabor raspustiti 22. svibnja, a hoće li to biti dan prije ili kasnije ne zna jer “nije na mailing listi vladajućih”.

Ako bi se parlament raspustio u ponedjeljak, posljedica bi bila da se izbori moraju održati najkasnije 12. srpnja. Nema informaciju da će se Sabor raspustiti u ponedjeljak i u to se, dodaje, ne bi sto posto pouzdao.