Rapid oprostio Lokomotivu od Lige prvaka

U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku

Marko Lukunić/PIXSELL

Nogometaši Lokomotive nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka. Oni su u susretu 2. pretkola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od bečkog Rapida sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti.

Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade. No, u prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti.

Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više niti Hendija nije mogao ništa.

Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.

Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad “na životu” nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.

Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u 3. pretkolu Europske lige.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA
LOKOMOTIVA – RAPID 0:1 (0:1)
STRIJELAC: 0-1 Kara (32)
LOKOMOTIVA: Hendija, Karačić, Kolinger, Osmanković, Marković (od 61. Budimir),Petrak (od 71. Kallaku), Halilović, Ćuže, Đira, Čeliković, Tuci (od 46. Sammir).
RAPID: Strebinger, Stojković, Hofmann, Greiml, Arase (od 75. Schick), Murg (od 64. Grahovac), Petrović, Ljubičić, Ullmann, Kara, Fountas (od 86. Kitagawa).