Rakovec nastavlja ulaganja u prometnu infrastrukturu

Upravo je završena i druga faza dionice od središta mjesta do skretanja za Hruškovec, koja se planira u dužini od 1000 metara

U općini Rakovec nastavljaju s velikim projektom izgradnje nogostupa. Upravo je završena i druga faza dionice od središta mjesta do skretanja za Hruškovec, koja se planira u dužini od 1000 metara.

U sklopu radova na ovoj dionici uređeno je i raskršće prema Dvorišću, te prilaz putnom raspelu i raspelo u suradnji s Mjesnim odborom u samom Rakovcu. Također, Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije sanirala je i županijsku cestu u duljini nogostupa u središnjem općinskom mjestu. Načelnica Brankica Benc ističe kako je sredstva sufinanciranja za radove na izgradnji nogostupa osigurala Zagrebačka županija.

Dodaje kako je u pripremi dokumentacija za nastavak radova i za 3. fazu. Uskoro počinju i radovi na sanaciji javnog prostora i uređenja putnog raspela u Golom Vrhu, naravno u suradnji s tamošnjim Mjesnim odborom.

Benc podsjeća kako se ove godine planira daljnja gradnja i održavanje prometne infrastrukture, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i sanacija poljskih putova.