Ragbijaši u subotu protiv Švedske

Hrvatski ragbijaši igraju drugu utakmicu Europskog prvenstva Trophy divizije
ragbi

Nakon tijesnog poraza od Ukrajine (27-22) u dramatičnoj utakmici u Zagrebu, hrvatski ragbijaši u subotu od 14 sati igraju u Stockholmu protiv Švedske drugu utakmicu Europskog prvenstva Trophy divizije.

I dok su Šveđani već neko vrijeme u tom rangu europskog ragbija, naši su se prvi put našli tako visoko i to na razini na kojoj neke reprezentacije čine i profesionalni igrači.

– Imamo puno problema, ali kod nas je ragbi amaterski sport pa igrači moraju uzimati slobodne dane s posla da bi došli igrati za reprezentaciju. Zato im i govorim da su zaslužili ulazak u ovu diviziju i sad nek’ uživaju, kazao je izbornik Anthony Poša.

No, i on je na mukama kako složiti momčad jer dobar dio igrača koji su bili u kadru za Ukrajinu nije mogao na put u Švedsku u petak u zoru.

– Glassie i Perlain su se ozlijedili, Ćorić, Perić i Vlajčević nisu mogli zbog privatnih obveza, a nema ni kapetana Jurišića, koji je bio naš najbolji igrač i u porazu od Ukrajine, jer iščekuje rođenje djeteta. Novi su na popisu, među ostalima, Martin Altamirano, koji stiže iz Argentine, i Dino Kodžić, bivši igrač Nade, koji igra u Švedskoj.

Hrvatska
Sport