Radovi kod čvora Ivanja Reka, mogući kratkotrajni zastoji i kolone

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju
promet gužva radovi Slavko Midžor/PIXSELL

U većem dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenje, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, pa iz HAK-a savjetuju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 do 1. lipnja zbog radova je zatvoren izlazni krak čvora Karlovac samo iz smjera Splita i Rijeke u smjeru Grada Karlovca. Obilazak: čvor Novigrad-DC541-Kučevice-Netretić-Donje Stative-Ulica Borlin-Grad Karlovac. Vozila koja dolaze iz smjera Zagreba te koja se uključuju na autocestu A1 u smjeru Rijeke, Splita i Zagreba mogu neometano koristiti čvor Karlovac.

Zbog radova na tunelima, na A2 Zagreb-Macelj će 5. te od 10. do 12. svibnja biti zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na A3 Bregana Lipovac do 15. svibnja zbog radova na podvožnjaku Mađarac (dio čvora Ivanja Reka) iz smjera zagrebačke obilaznice (Buzin, Kosnica) u smjeru A4 Goričan-Zagreb (Goričan) vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine. U vrijeme vršnog prometnog opterećenja mogući su kratkotrajni zastoji i kolone.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Hrvatska
Prometni servis