Radnička fronta bez kandidata za gradonačelnika Zagreba, Mate Kapović nosi listu za Gradsku skupštinu

Razlog je tomu, kaže Kapović, što kandidata već sada ima previše
mate kapović Patrik Macek/PIXSELL

Član Radničke fronte Mate Kapović najavio je da će nositi listu te stranke na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu rekavši da RF neće imati svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika jer ih i sada ima već previše.

– RF će imati svoju listu za zagrebačku Gradsku skupštinu, bitno je da na izborima bude prava, autentična lijeva lista jer u trenutnoj kampanji ne vidimo da se iznose takve ideje, rekao je Kapović na konferenciji za novinare.

Osvrćući se na godinu dana od razornog potresa u Zagrebu, Kapović je upozorio kako se pokazalo da “nemamo grada ni države” jer su potpuno neorganizirani. U zadnjih godinu dana ni grad niti država nisu organizirali službene statičare koji će obići sve oštećene kuće i reći ljudima što trebaju napraviti. Također, i godinu dana nakon potresa još uvijek ima ljudi koji žive u hostelu bez unutarnjeg wc-a.

Napominjući kako Imunološki zavod nije samo državno već i gradsko pitanje, Kapović je upozorio na nedostatak cjepiva, jer da smo imali Imunološki zavod i da nismo prodali Plivu, sada bi Hrvatska mogla sama razviti i proizvoditi cjepivo.

RF se, također zalaže za besplatne vrtiće i besplatan tramvajski prijevoz u Zagrebu, što bi trebalo ići postupno. To bi pomoglo rješavanju problema prometnih gužvi i parkinga u Zagrebu te pitanje socijalne mobilnosti u gradu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika