Radnici Čistoće večeras ponovno počinju čistiti Zagreb

Dogovoreno je da će zasad dobiti povećanje od 700 kuna za najniže plaćene poslove i 600 kuna za vozače
Zagreb: Kontejneri u naselju Kustošija zatrpane su smećemJurica Galoic/PIXSELL

Radnici Čistoće krenut će večeras ponovno čistiti Zagreb, nakon trodnevnog štrajka zbog kojeg je grad zatrpan smećem. U pregovorima s Upravom Holdinga dogovoreno je da će zasad dobiti povećanje od 700 kuna za najniže plaćene poslove i 600 kuna za vozače.

-Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti… Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati, do utorka moraju smisliti- rekao je jedan od radnika novinarima, po završetku sastanka.

Na sastanku je, zajedno s radnicima bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel, a novinarima je opetovano ponovio da sindikati nisu organizatori trodnevne obustave rada. On je, kaže, s radnicima bio tražeći način kako da radnici dobiju ono zbog čega su izrazili bunt.

-Dogovoreno je na razini pet radnika i mene koji smo bili na sastanku s Upravom, da će radnici dobiti ono što nisu imali prošli mjesec, oni s najmanjim koeficijentom 700 neto kuna više, vozači 600 kuna više, do onog trenutka dok u postupku mirenja koji je u tijeku, dok sindikati ne ispregovaraju ostale njihove zahtjeve- rekao je Novosel novinarima.

Predstavnici radnika, ističe, koji sudjeluju mirenju inzistirat će da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor.

-Ako uprava neće moći to prihvatiti sindikati će se obratiti radnicima koji će odlučiti je li im nešto prihvatljivo ili idu tada u novi štrajk koji ima glavu i rep- rekao je Novosel.

Novosel je ustvrdio i kako radnici nisu od ničega odustali te su “dobili najviše što su mogli” te je potvrdio kako su mu rekli da se vraćaju raditi u trećoj smjeni.

-Uprava je rekla da se neće nijedan prekršajni postupak pokretati prema radnicima zbog štrajka- rekao je čelnik SSSH.

Nakon sastanka, predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković i šef Čistoće Davor Vić novinarima nisu htjeli davati izjave.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo