Lokalna politika

Pušćanski vijećnici sjeli nakon stanke za stol; jednoglasno prihvaćeno načelnikovo izvješće i izvršenje proračuna

I dok je dnevni red bio, uglavnom, tehničke prirode, zanimljivo je bilo na aktualnom satu
378045954_3166639960309053_5816821686346294774_n

Nakon ljetne stanke za svoj vijećnički stol sjeli su vijećnici Općine Pušća i odradili sjednicu s desetak točaka dnevnog reda. I dok je dnevni red bio, uglavnom, tehničke prirode, zanimljivo je bilo na aktualnom satu. Prije nego je sjednica službeno započela vijećnici su imali prilike upoznati se s mogućnošću digitalne sjednice. Kratku prezentaciju održali su im predstavnici tvrtke Libusoft kojom su ih upoznali s prednostima digitaliziranja materijala za sjednice. Konačnu odluku o izbacivanju većine papira iz poslovanja donijet će do kraja godine.

Načelnik Filip Bernardić upoznao je vijećnike o nekoliko aktivnosti koje su trenutno u tijeku na području općine Pušća. Ponajprije se tu radi o radovima na biciklističkoj stazi čiji dovršetak je ponovno pomaknut, ovog puta za sredinu studenog.

-Već sam nekoliko puta tvrdio da će biti gotovo, ali sada je rok konačan i nakon tog roka nećemo imati mogućnosti da nas se financijski prati. Sredinom studenog moraju dovršiti radovi, a do 15. prosinca moramo završiti dokumentaciju- rekao je Bernardić.

Dodao je kako se radovi po fazama redovito plaćaju izvođačima, a do sada su kompletno isplaćeni i svi radovi za asfaltiranje cesta koji će se financirati iz sredstava solidarnosti.

-Moram reći kako nam sredstva dolaze sporo. Mi smo iz našeg proračuna, a za to smo dignuli kratkoročni kredit jer smo očekivali takvu situaciju, isplatili sve izvođače i sada imamo otvorena potraživanja prema fondovima u iznosu 1,7 milijuna eura, dok kredita moramo vratiti još 1,4 milijuna. Informacije iz fondova govore kako sva sredstva moraju biti isplaćena na naš račun najkasnije do kraja godine- zaključio je Bernardić.

Takvu situaciju pokazalo je i financijsko izvješće o izvršenju proračuna za prvu polovicu ove godine koje su vijećnici jednoglasno prihvatili, kao i izvješće o radu načelnika za isto razdoblje. U nastavku je donesena Odluka o financiranju parkiranja za dobrovoljne darivatelje krvi na javnim parkiralištima na području Grada Zaprešića. Muškarci s 35 i više darivanja krvi te žene s 25 i više darivanja dobit će 30 eura godišnje u obliku prepaid bona za jedno vozilo.

 

Politika
Pušća