Prvu manifestaciju Dan Trnja uveličat će i hrvatska nogometna reprezentacija

Ove subote od 15 do 23 sata po prvi puta održat će se manifestacija Dan Trnja na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice u organizaciji Vijeća Gradske četvrti Trnje i Pučkog otvorenog učilišta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkom otvorenom učilištu. Na konferenciji je uz ravnatelja Pučkog učilišta Ivana Šutala i predsjednika Gradske četvrti Trnje Mate Bartolucija sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Cilj manifestacije je omogućiti ustanovama, pojedincima, sportskim društvima i udrugama koje djeluje na području Trnja da se predstave Trnjankama i Trnjanima ali i svim sugrađanima grada te obogatiti kulturno i turističku ponudu gradske četvrti Trnje.

-U sklopu manifestacije od 15 sati održat će se brojne likovne, kreativne i umjetničke radionice u kojima će moći sudjelovati građani, a paralelno s tim nastupat će djeca dječjih vrtića i osnovnih škola- istaknuo je ravnatelj Šutalo.

-Osim pjesme, plesa i zabave za sve dobne skupine, manifestaciju će prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju uveličati svojim dolaskom i hrvatski nogometni reprezentativci. U večernjem dijelu programa iza 18 sati nastupit će rock i pop sastavi koji djeluju na području ove Gradske četvrti- dodao je Šutalo.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću na podršci i pokroviteljstvu, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Mate Bartoluci istaknuo je kako očekuje da ova manifestacija koja je od izuzetne važnosti za građane Trnja postane tradicionalna. Izrazivši zadovoljstvo organizacijom manifestacije, gradonačelnik Bandić istaknuo je da se Dan Trnja sljedeće godine neće održati na fontanama već u novom parku na Savici.