Prvo desetljeće rada je iza folkloraša Lipe iz Slavetića

Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Jastrebarskom, članovi KUD-a Lipa Slavetić svečanim koncertom “Pod onom starom lipom” proslavili su 10 godina uspješnog rada.

Kad je u pitanju izvorni folklor onda se može reći da je KUD Lipa Slavetić među najuspješnijim kulturno-umjetničkim društvima, ne samo u našem gradu već i puno šire. To su u proteklih deset godina dokazali na brojnim smotrama izvornog folklora na regionalnom, županijskom i državnom nivou. Valja spomenuti da je 2018. godina njihova izvedba proglašena najboljom u Hrvatskoj u kategoriji izvornog folklora.

Danas djeluju u više sekcija, od folklorne, pjevačke i tamburaške te sekcije koja izrađuje tradicijski nakit pletene koladre, a koje se zahvaljujući baš KUD-u Lipa nalaze na listi nematerijalne baštine kulturnog dobra Republike Hrvatske. Za budućnost ne moraju brinuti jer im to garantira brojna dječja sekcija. U povodu desete obljetnice uspješnog rada održali su, zajedno sa svojim gostima iz Draganića i Nuštra, prekrasan koncert pred prepunom dvoranom jaskanskog Doma kulture i tako još jednom pokazali svoju izvrsnost.