PROTIV UKIDANJA OPĆE GIMNAZIJE U KRIŽU!: Sutra prikupljanje potpisa protiv takve odluke

Podržite svojim potpisom od 8 do 12 sati kod Doma kulture Josip Badalić ostanak gimnazije u Križu

Puno prašine podigao je prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem stoji kako u školskoj godini 2022./2023. nije predviđen upis učenika u 1. razred Opće gimnazije Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad u Križu. Upravo zbog toga za sutra je u Križu, kod Doma kulture Josip Badalić najavljeno prikupljanje potpisa od 8 do 12 sati protiv ukidanja Opće gimnazije u Križu.

-Pozivam sve koji vole naš Križ, koji su se kao i ja školovali u našoj gimnaziji i sve koji misle na bolju budućnost, da sutra dođu u centar Križa potpisati peticiju. Osobno ću se s pozicije općinskog načelnika boriti da zadržimo našu gimnaziju u Križu. Pozivam vas da potpišete peticiju, jer je odluka Ministarstva trenutno u javnom savjetovanju i s peticijom im želim dodatno pokazati kako je takvo razmišljanje neopravdano. Njihova je odluka iznenadila i roditelje i nastavnike- poručio je načelnik Marko Magdić, koji je na temu unaprjeđenja srednjoškolskog obrazovanja održao i sastanak s ravnateljicom Josipom Ilić, gdje su dogovoreni određeni konkretni koraci po tom pitanju.

-Danas sam na temu naše gimnazije obavio i sastanke u Hrvatskom saboru, a u cijelu problematiku i pronalazak rješenja u cilju zadržavanja gimnazije u Križu uključena je i saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec (SD) te saborski zastupnici Dario Zurovec (FOKUS) i Mato Čičak (HDZ). Također, zatražio sam hitan sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s ministrom Radovanom Fuchsom o navedenoj temi- kaže načelnik Magdić, koji kao načelnik nastoji sve gospodarske, društvene, kulturne i sociološke aspekte sredine unaprijediti te stvoriti uvjete za ostanak mladih.

-Tome ukidanje gimnazije nikako ne pridonosi. Zadnjih godina smo našu općinu uspjeli dovesti na razinu poželjne za život, kako novih generacija, tako i mladih obitelji koji traže sredinu u kojoj će se trajno nastaniti. Da smo na dobrom putu govore brojke: privukli smo preko pola milijarde kuna vrijedne investicije koje će otvoriti nova radna mjesta, povećati kupovnu moć i potaknuti kvalitetu života. Ovo su investicije o kojima većina općina i gradova može samo sanjati. No ovaj nepromišljeni i neočekivani šamar je ozbiljna prijetnja našoj zajednici. Zatvaranjem naše gimnazije bi prekinuli ne samo 60 godina tradicije srednjoškolskog obrazovanja, nego bi otežali život mladima koji bi morali putovati u druge gradove na obrazovanje- zaključio je Magdić.