Prosvjetari danas na ulicama, a sutra se sele na Trg svetog Marka

Uzgred kiši, prosvjetari iz svih krajeva Lijepe Naše okupili su se na lokalnim raskrižjima s transparentima “Potrubi za obrazovanje”, pozivajući tako sudionike u prometu da ih podrže. To je ujedno prvi dio njihovih prosvjednih aktivnosti planiranih za ovaj tjedan, dok su više o sutrašnjoj akciji rekli na, sada već tradicionalnoj, konferenciji za medije. 

Nakon raskrižja, štrajk prosvjetara seli se na Trg svetog Marka, gdje će održati manje okupljanje pod nazivom “Prosvjed šutnje”. Očekuju kako će pred zgradom Vlade okupiti 300-tinjak svojih članova, a ovom su prilikom najavili i sljedeću konferenciju u petak, kada će podrobno izvijestiti javnost o daljnjim aktivnostima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, 25. studenoga.

FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL

Osvrnuli su se i na današnji sastanak s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak na temu nadoknade nastave i organiziranja nastavka školske godine. Naime, sindikati su odbili ministričin prijedlog da osiguraju nastavu za učenike osmih razreda i maturante kako im ne bi ugrozili nastavak daljnjeg obrazovanja. Naposljetku, izrazili su svoje razočaranje činjenicom kako se sastanku nije odazvala pravobraniteljica za djecu.