PROSVJED UOČI GRADSKE SKUPŠTINE: Aktivisti se usprotivili odlaganju građevnog otpada u Resniku

Na dnevnom redu je prijedlog mjera postupanja s materijalom i građevnim otpadom nastalim u postupku obnove zgrada oštećenih potresom na području Zagreba

Sanjin Strukić/PIXSELL

Aktivisti Udruge za zaštitu okoliša Resnik su uoči 14. sjednice Gradske skupštine prosvjedovali ispred Stare gradske vijećnice protiv prijedloga zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se u Resniku odlaže građevni otpad.

Jedna od točaka dnevnog reda današnje skupštinske sjednice je prijedlog mjera postupanja s materijalom i građevnim otpadom nastalim u postupku obnove zgrada oštećenih potresom na području Zagreba.

Uz poruku da je “novo odlagalište građevnog otpada u Resniku nezakoniti i štetni projekt interesnog lobija”, aktivisti su istaknuli transparente i gradskim zastupnicima dijelili letke na kojima obrazlažu razloge protivljenja odlagalištu građevnog otpada.

– Udruga za zaštitu okoliša Resnik, podržana s osam Vijeća mjesnih odbora i Udrugom povrćara Zagreba, ponovno je došla izraziti nezadovoljstvo situacijom s otpadom jer se na dnevnom redu nalazi program gospodarenja građevinskim materijalom i otpadom od posljedica potresa, iza kojeg se zapravo krije otvaranje novog smetlišta s građevnim otpadom, izjavila je novinarima predsjednica Udruge Branka Genzić-Horvat.

Osim u Resniku, zbrinjavanje građevnog otpada predviđa se na još jednoj lokaciji, koja za sada nije određena, dodaje Genzić-Horvat.