Proširenje terasa za zaprešićke ugostitelje bez naknade

Kako bi svojim ugostiteljima olakšao prilagodbu novoj situaciji i uvjetima, Grad Zaprešić dozvolit će im proširenje otvorenih ljetnih terasa na javnim površinama, bez plaćanja zakupnine
Šibenik: Prošlo je mjesec dana od odluke kriznog stožera o zatvaranju ugostiteljskih objekata Duško Jaramaz/PIXSELL

U skladu s trećom fazom mjera o ponovnom pokretanju aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja kreće 11. svibnja, s radom će započeti i ugostiteljski objekti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je mjere i preporuke o načinu funkcioniranja i rada kafića i restorana, no kako bi svojim ugostiteljima olakšao prilagodbu novoj situaciji i uvjetima, Grad Zaprešić dozvolit će im proširenje otvorenih ljetnih terasa na javnim površinama, bez plaćanja zakupnine.

Zahtjev za proširenjem terase na javnu površinu podnosi se Upravnom odjelu za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove slanjem elektroničke pošte na adresu: [email protected], a više informacija moguće je dobiti i telefonom na broj 3717-540.

Upravni odjel će donijeti rješenje kojim odobrava zauzimanje javne površine za proširenje terase ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini javne površine, vodeći računa o prostornim mogućnostima i poštivanju odredbi Odluke o komunalnom redu.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić