Općinsko vijeće Dubravica

Proračun Općine Dubravica povećan za gotovo milijun eura, desetak najpotrebitijih mještana dobiva uskrsnicu od 40 eura

Održana 12. sjednica Općinskog vijeća
rpt

Za gotovo milijun eura povećali su se planirani primici za ovu godinu u Proračunu Općine Dubravica, a taj plan jednoglasno su usvojili vijećnici na 12. sjednici. Prihodi su porasli radi značajnih subvencija iz EU fondova vezano uz naknadu šteta od potresa, a njima će se odraditi velik dio projekata. Novi očekivani iznos koji se planira prihodovati iznosi 3,7 milijuna eura. To je jedinstvena prilika i teško da će se uskoro ponoviti u takvom obliku, da se projekti koji su nužni, ali nikako nisu prioritet, odrade.

-Ovo nam je bila prilika, a mi smo bili spremni iskoristiti ju jer smo imali većinu svih projekata spremne, da odradimo asfaltiranje značajnog broja ulica, da uredimo groblje, mrtvačnicu i dio sutlanske obale. Na tim mjestima uz rijeku Sutlu planiramo u konačnici osigurati prostor za turističke sadržaje, a prometnice i ostala infrastruktura bit će nam dodatni bonus- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Osim toga rješava se i sanacija klizišta na ulazu iz smjera Pušće prema Dubravici, a na istoj dionici gradi se i nogostup. Projekata ima toliko da ih je teško zapamtiti.

-Trenutno smo u ogromnom poslu i teško se nositi sa svime. Mi nemamo puno zaposlenih tako da tek s jednim do dva djelatnika odrađujemo projekte vrijedne više od milijun eura. Nadam se da ćemo u svemu uspjeti, a da će sve to što radimo ostati na ponos našim budućim naraštajima, jer mi ćemo u svemu tome najmanje uživati- rekao je Štritof.

Neovisno o prihodima iz fondova na svoje će i ovih uskrsnih blagdana doći desetak mještana koji žive u teškoj životnoj situaciji pa će ih se darivati s po 40 eura. Možda će povremeno pronaći vremena da malo odmore u blizini općinske zgrade pored koje će prostor imenovati kao Park Pavao Štoos, što će pak omogućiti da se proglasi komunalnom infrastrukturom što će omogućiti jednostavnije ulaganje u njegovo održavanje, a zajedno sa zgradom mrtvačnice proglašeni su javnim dobrom u općoj uporabi.

Vijeće je usvojilo i godišnje izvješće o radu načelnika za drugo polugodište prošle godine, kao i visinu sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću.

Dubravica
Ostalo