Proračun Općine Brdovec 2020. godine trebao bi iznositi 64 milijuna kuna

Općinsko vijeće Općine Brdovec većinom glasova je prihvatilo prijedlog Proračuna Općine Brdovec za 2020. godinu u iznosu od 64 milijuna kuna. Od toga je planirano prihod od 34 milijuna od poreza, pet milijuna od prihoda za posebne namjene i gotovo 15 milijuna iz državnog proračuna, EU i županije.

Među rashodima je planirano više od 47 milijuna za opće poslove i komunalno gospodarstvo gdje se s gotovo 10 milijuna ističe gradnja komunalne infrastrukture, osam milijuna za nogostupe i općinske ceste, više od 7,5 milijuna za vrtić, gotovo 1,4 milijuna za osnovne škole… Ovakav prijedlog Proračuna Općine Brdovec nisu podržali vijećnici oporbenog HDZ-a, Živi zid i Stranka BM 365.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog da zimsko održavanje nerazvrstanih cesta na području općine obavlja tvrtka Lončar usluge d.o.o.. a procijenjena vrijednost tih radova je 180 tisuća kuna, te će se prodati zemljište u Brdovcu na kojem bi se gradila javna samoposlužna autopraonica.

Vijeća mjesnih odbora, kojima su mandati istekli još prije nekoliko mjeseci, konačno će biti konstituirana u proljeće iduće godine. Za 29. ožujka određen je termin za izbore za vijeća mjesnih odbora, a nakon što je Državno izborno povjerenstvo odbilo zahtjeve Općine Brdovec da ti izboru budu održani zajedno s prošlim izborima za EU, ili pak s izborima za predsjednika RH.