Općinsko vijeće Luka

Proračun Luke uvećan je za više od pola milijuna eura

Novi planirani iznos prihoda Općine Luka u ovoj godini sada iznosi gotovo 2,4 milijuna eura, a izmjene su usvojene jednoglasno
356291334_1214672845884127_6208532472336833009_n

Na 14. sjednici Općinsko vijeća Općine Luka donesene su prve izmjene i dopune proračuna Općine Luka za 2023. godinu. Razlog su dobivena sredstva od Ministarstva mora prometa i infrastrukture u sklopu operacije – Sanacija kolnika i kolničke konstrukcije na cestovnoj infrastrukturi u nadležnosti Općine Luka oštećenoj u potresima.

Proračun je poveća za nešto više od pola milijuna eura jer je 520.000 eura stiglo iz ministarstva, dok je za 5.000 eura povećan prihod na strani donacija jer je tvrtka Lagermax donirala taj iznos za izgradnju dječjeg igrališta. Novi planirani iznos prihoda Općine Luka u ovoj godini sada iznosi gotovo 2,4 milijuna eura, a izmjene su usvojene jednoglasno.

Bila je ovo posljednja sjednica prije ljetne stanke, a za zaključak prvog polugodišta načelnik Darko Kralj još jednom je upoznao vijećnike s radovima na području općine. Dodatno je naglasio i važnost širenja gospodarske zone, uz napomenu kako postoje određeni izazovi radi državnih kašnjenja. Naime, put koji bi trebao povezati gospodarsku zonu s javnim prometnicama kasni radi sporosti državne administracije.

-Imamo problem sa 157 m2 koji su raspoređeni na 6 čestica i država nikako da to riješi. S druge strane u našoj poslovnoj zoni čekaju milijuni eura investicija- pomalo razočaran je načelnik Darko Kralj.

Načelnik je naglasio kako se u narednom razdoblju očekuje dovršetak poslova na još nekoliko mostova, kao i sanacija određenih klizišta, a sve to je u domeni Županijske uprave za ceste.

Luka
Politika