PROMJENA U DUKOM-PLINU: Mirjana Somođi naslijedila Mladena Vrabeca

Mladen Vrabec od prošlog tjedna više nije direktor DUKOM – PLINA d.o.o

Mladen Vrabec od prošlog tjedna više nije direktor DUKOM – PLINA d.o.o. Na redovnoj sjednici Skupštine društva prihvaćena je njegova ostavka, koju je podnio iz zdravstvenih razloga, saznali smo od predsjednika Skupštine Tihomira Đurasa.

Skupština, u čijem su sastavu, uz načelnika općine Brckovljani, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, njegovu je ostavku prihvatila jednoglasno, a na njegovo mjesto imenovala Mirjanu Somođi – voditeljicu računovodstva društva. Mladen Vrabec obavljat će poslove savjetnika za tehničke poslove i razvoj.

Naime, članovi skupštine smatrali su da je u ovim složenim uvjetima s osiguravanjem energenata na svjetskom tržištu važan kontinuitet i poznavanje dosadašnjeg poslovanja.
U priopćenju nakon sjednice skupštine, naglašeno je da su prije kadrovskih promjena prihvaćena izvješća direktora Vrabeca o poslovanju društva za 2021., revidirani godišnji financijski izvještaj za 2021.g., odluka o utvrđivanju godišnjih financijskih izvještaja te Odluka o uporabi dobiti za prošlu godinu.

Tijekom rasprave članovi skupštine informirani su da društvo ima zaključene ugovore o dostatnim količinama plina s društvom INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d. iz Zagreba za javnu uslugu (stanovništvo) do rujna 2024.g. Nažalost, zbog teškoća na svjetskom tržištu s opskrbom, cijena plina za javnu uslugu (stanovništvo) s dosadašnjih 2,80 kn/m3 za tarifni model TM-2 porasti će na iznos oko 3,39 kn/m3. Podsjetili su, međutim, da temeljem Uredbe o kriterijima za stjecanje statusa ugroženih kupaca energije iz umreženih sustava i temeljem rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb korisnicima može biti priznato pravo na naknadu za ugroženog kupca energenta plina u iznosu od 400,00 kn. Kupac će od DUKOM PLINA dobiti račun i s njime će u poslovnici Fine kod plaćanja uz predočenje osobne iskaznice i rješenje Centra iskoristiti odobrenu naknadu.

DUKOM – PLIN ne očekuje neke značajnije poremećaje u poslovanju kao i u sigurnosti buduće opskrbe svojih kupaca. Sve ostale važne informacije mogu se dobiti pozivom na telefone društva 6413-180, 6413-170 ili upitom preko e-mail: [email protected] te na mrežnim stranicama DUKOM PLIN-a.