Prometne nesreće na čvorovima Ivanja Reka i Križ

Vozi se uz ograničenje brzine

Martina Popovčić/PIXSELL

Mokri su i skliski kolnici jutros u većem dijelu zemlje, a smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Ivanja Reka u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat, a na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Križ u smjeru Bregane, brzina je ograničena na 40 kilometara na sat.

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zatvoren je izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na Jadransku magistralu (DC8) za Pulu/Opatiju i Matulje.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom na cestama u Lici: DC42 u mjestu Poljanak; DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje (DC1); ŽC5217 Donji Lapac-Mazin; ŽC5203 Dobroselo-Doljani; te na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice; a za sav promet je zatvorena državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan-tunel Sveti Rok.

Zbog odrona zatvorene su lokalne ceste LC50066 Vrh-Marčenegla i LC50069 od mjesta Juradi do ŽC5013.