PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE: Učenici 31 škole s područja Zagrebačke županije proći će kroz edukaciju

Edukaciju u Pušći prošlo je 74 učenika iz Osnovne škole Pušća i Područne škole Pavla Štoosa iz Dubravice

Zagrebačka županija

U trideset i jednoj osnovnoj školi čiji je osnivač Zagrebačka županija i ove se godine provodi preventivna edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta „Program prometne kulture za najmlađe“.

S ciljem educiranja djece o sigurnosti u cestovnom prometu, sastoji se od multimedijalnog, interaktivnog predavanja te upravljanja vozilom posebno koncipiranim za djecu školskog uzrasta na prometnom poligonu. Program je, prije 35 godina, potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja.

-Ovim programom, vozeći automobil na poligonu, djeca imaju mogućnost spoznati i uvidjeti što znači biti vozač- rekao je Alan Alagić, voditelj Programa, prilikom provedbe edukacije u Osnovnoj školi Pušća.

Zagrebačka županija

 

-Osim poligona djeca prolaze i osnove prve pomoći koju drže predstavnici Crvenog križa Zagrebačke županije, uče o protupožarnoj zaštiti od vatrogasaca, ali i zaštiti od minsko-eksplozivnih sredstava od predstavnika policije- rekao je Alagić.

Nakon što su ga uspješno završili, simbolične vozačke dozvole djeci su uručili zamjenik župana Damir Tomljenović i načelnik Općine Pušće Filip Bernardić.

-Zagrebačka županija od 2014. godine podržava ovaj program, a ove smo godine za edukaciju 2000 djece izdvojili 62 tisuće kuna- rekao je Tomljenović.

Zagrebačka županija

Podsjetio je i da Županija sufinancira postavljanje svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima u blizini škola, dok Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije redovito održava županijske i lokalne ceste što također pridonosi većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, naročito djece.

O sigurnosti na pušćanskim prometnicama govorio je načelnik Bernardić.

-Na području općine imamo četiri uzdignute plohe, ali već sad radimo na elaboratima za dalje jer nam je sigurnost djece najvažnija- rekao je Bernardić.

Zagrebačka županija

Edukaciju u Pušći prošlo je 74 učenika iz Osnovne škole Pušća i Područne škole Pavla Štoosa iz Dubravice.

-Osmjesi i uzbuđenje kod naše djece najbolje govore u prilog tome da se kroz igru lakše uči- rekao je ravnatelj Arsen Šarunić.

Za vrijeme boravka u Donjoj Pušći zamjenik župana Tomljenović, zajedno s pročelnikom za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije Ivicom Radanovićem, obišao je i prostore dograđene škole i dvorane – investiciju vrijednu više od 15 milijuna kuna koju je u cijelosti financirala Zagrebačka županija.