Prisegnuli novoimenovani suci porotnici

Prisegnuli su novoimenovani suci porotnici i suci porotnici za mladež Županijskoga i Općinskog suda u Velikoj Gorici
img_4869.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Prisegnuli su novoimenovani suci porotnici i suci porotnici za mladež Županijskoga i Općinskog suda u Velikoj Gorici. Na mandat od četiri godine imenovala ih je Skupština Zagrebačke županije, u čije je ime svečanosti polaganja prisege prisustvovao njezin potpredsjednik Zvonko Kunić.

-Doživljavam vašu ulogu kao približavanje suda javnosti. Vjerujem da će vaše iskustvo pomoći sucima profesionalcima u donošenju odluka, koji puta kompleksnih i teških- rekao je Kunić.

Nikola Ramušćak, predsjednik Županijskoga suda u Velikoj Gorici rekao je da su suci porotnici sastavni dio sudbene vlasti u Hrvatsko i da u radu sudskih vijeća imaju ravnopravan status. Također, pozvao je porotnike da svoj posao obavljaju savjesno i odgovorno, u dogovoru i uz konzultacije s predsjednikom vijeća.

Suci porotnici na ravnopravan način sudjeluju u odlučivanju i o činjeničnim i o pravnim pitanjima. Hvala onima koji su nam dali povjerenje da obavljamo tu časnu i odgovornu dužnost- rekao je u ime sudaca porotnika Mile Marinčić.

Polaganju prisege prisustvovala je i pomoćnica ministra pravosuđa Sanda Kulić.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija