Prirodna nepogoda proglašena za Ivanić-Grad, Zaprešić, Pušću i Rugvicu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je danas prirodnu nepogodu za dva grada Ivanić-Grad i Zaprešić te dvije općine Pušću i Rugvicu nastalu u razdoblju od 23. ožujka do 16. travnja

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je danas prirodnu nepogodu za dva grada Ivanić-Grad i Zaprešić te dvije općine Pušću i Rugvicu nastalu u razdoblju od 23. ožujka do 16. travnja, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Podsjećamo i kako je uslijed mraza u istom periodu župan već proglasio 17. travnja prirodnu nepogodu za 4 grada (Dugo Selo, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica) i 9 općina (Bistra, Dubrava, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Križ, Luka, Jakovlje, Orle i Pisarovina).

Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja Odluke, odnosno njezinih prvih posljedica unijeti prve procjene štete u Registar šteta. Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štetu u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta.

Ukoliko gradska i općinska povjerenstva s obzirom na pandemiju koronavirusa nisu to u mogućnosti napraviti u zakonskom roku, mogu se obratiti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na email: [email protected]