PRIPREMITE DOKUMENTACIJU! Otvara se poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za kulturu Milane Vuković Runjić poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi bit će aktivan do 19. listopada, a ove će godine, uzimajući u obzir pandemiju koronavirusa, ima neke novosti

Grad Zagreb

Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2021. godinu Grad Zagreb objavit će 18. rujna, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u Muzeju suvremene umjetnosti. Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za kulturu Milane Vuković Runjić poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi bit će aktivan do 19. listopada, a ove će godine, uzimajući u obzir pandemiju koronavirusa, ima neke novosti.

– Uz prijavu je poželjno predložiti i alternativne mogućnosti održavanja programa, planirati veći broj programskih aktivnosti manjeg formata ili u slučaju muzejske i likovne djelatnosti manji broj projekata koji će se realizirati tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Samostalni umjetnici upućuju se da ostvare veću suradnju s našim ustanovama u kulturi  – organizatorima iz srodnih umjetničkih područja, rekla je Vuković Runjić.

Pročelnica je kazala i kako je sanacija oštećenih objekata u tijeku pa će tako već u listopadu s radom početi Kazalište Komedija, a do kraja ove godine bit će sanirana i oštećenja uzrokovana potresom u Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Nastavak izvođenja radova na izgradnji pokusne dvorane planira se krajem ove godine, te bi radovi trebali završiti polovicom slijedeće godine. Što se ostalih ustanova tiče, većina muzeja koji nisu oštećeni u potresu otvoreni su, dok će i oštećene ustanove također ponuditi neke programe na alternativnim lokacijama ili digitalnim platformama.

Vuković Runjić podsjetila je i kako je još uvijek u tijeku Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2020. godini u sklopu projekta Zagrebačka muza, a sve informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici KIC-a.