PRIBIĆ SE PRIPREMA ZA VELIKU PROSLAVU – U srijedu otkrivanje spomenika kardinala Kuharića

Proteklih dana u Pribiću Crkvenom neposredno uz Crkvu svetog Siksta pape u punom su jeku radovi na uređenju trga, pristupnih staza i temeljne ploče za postavljanje spomen obilježja blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću. Naime, ove godine navršilo se punih stotinu godina od rođenja Franje Kuharića te je cijela ova godina u njegovoj rodnoj župi proglašena njemu u čast.

Velika želja općina bila je da se tim povodom kardinalu Franji Kuhariću izradi spomenik u prirodnoj veličini, u čemu se uz veliku podršku prije svega Zagrebačke nadbiskupije i uspjelo. Dovršetak radova trebao bi uslijediti do sredine idućega tjedna, kada će u srijedu, 2. listopada u Pribiću Crkvenom biti obred proslave, svečanog otkrivanja i blagoslova spomen obilježja, kojeg će blagosloviti kardinal Josip Bozanić.

-Koristimo i ovom prilikom pozvati sve one koji mogu i žele da se toga dana upute prema Pribiću i Dolini kardinala te nam budu dragi gosti- uputio je poziv svim vjernicima općinski načelnik Josip Petković Fajnik.