Preraspodjela u saborskim klubovima: Peović s HSS-om, Hrelja samostalno

Nakon što je HSU-ov Silvano Hrelja prešao u redove vladajućih, Predsjedništvo HSS-a odlučilo je da više ne može biti dio saborskog Kluba kojeg je činio sa čelnikom HSS-a Krešom Beljakom i Željkom Lenartom
silvano hrelja Patrik Macek/PIXSELL

Prelazak HSU-ovog Silvana Hrelje u redove vladajućih doveo je do preraspodjele i izmjena u nekim zastupničkim klubovima pa će tako umjesto njega s HSS-ovcima u Klubu biti Katarina Peović iz Radničke fronte, dok HSU-ovac najavljuje kako ostaje ‘slobodni strijelac’.

Nakon što je HSU-ov Silvano Hrelja prešao u redove vladajućih, Predsjedništvo HSS-a odlučilo je da više ne može biti dio saborskog Kluba kojeg je činio sa čelnikom HSS-a Krešom Beljakom i Željkom Lenartom.

Hrelja i Beljak su postigli dogovor da HSU-ovac, koji više nije u oporbi, sam napusti Klub i razišli su se u korektnim odnosima. Kako je, međutim, HSS-ovcima sada nedostajao treći član da bi uopće mogli formirati zastupnički klub ‘uskočila’ je Katarina Peović iz Radničke fronte. Razilaženje s platformom Možemo zbog narušenih odnosa dviju političkih opcija rezultiralo je izbacivanjem Peović iz Kluba zeleno-lijevog bloka. Više od pola godine Peović je funkcionirala kao samostalna zastupnica, a formiranjem Kluba HSS-a i Radničke fronte ponovno će na raspolaganju imati više parlamentarnih alata za djelovanje.

Silvano Hrelja je, pak, kazao da za sada ostaje samostalni zastupnik i da neće ulaziti ni u jedan klub.

– Do kraja ljetne sezone sigurno se neću priključivati nijednom klubu i ostajem slobodni strijelac, rekao je Hrelja koji se vladajućima pridružio na projektnoj osnovi, dok je za svjetonazorska pitanja zadržao pravo na samostalno odlučivanje.

Inače, Beljak je danas na Twitteru objavio fotografiju s Katarinom Peović i napisao: “Zajedno smo jači”.

Hrvatska
Politika