Premijer Plenković uručio prvih 106 ugovora za drugu fazu programa “Zaželi”

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je 192 milijuna kuna, dok je kroz projekt planirano zapošljavanje 2117 nezaposlenih žena i pružanje skrbi za oko 13.000 starijih osoba

Marko Prpić/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković i ministar rada Josip Aladrović uručili su prvih 106 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za drugu fazu programa “Zaželi”, zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju.

– Napravili smo instrument kako na tržište rada vratiti naše sugrađanke zrelije dobi u ruralnim sredinama i istodobno angažirati lokalne jedinice samouprave, udruge i dati nužnu skrb starijim osobama, istaknuo je Plenković.

Projekt se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a pripadnicima ciljanih skupina omogućuje pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, dok je u završnoj fazi predviđeno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je 192 milijuna kuna, dok je kroz projekt planirano zapošljavanje 2117 nezaposlenih žena i pružanje skrbi za oko 13.000 starijih osoba.

Ministar Aladrović istaknuo je da projekt “Zaželi” traje više od tri godine, a već pri kraju prve faze projekta razmišljali su o nastavku.

– Najbolji pokazatelji kvalitete projekta su vaše prijave koje pokazuju koliki je interes i značaj za razvoj vaših jedinica i za sve osobe koje će ovim putem naći posao, zaključio je ministar.