Premijer Plenković u Rugvici, u društvu ministara obišao KFK

Nakon toga je u Buzinu je posjetio i gradilište velikog projekta „City Island”, u kojem radove također izvodi tvrtka KFK u vlasništvu Marka Rašića
Andrej Plenković i suradnici posjetili tvrtku KFK u Rugvici Marin Tironi/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Darka Horvata i Tomislava Ćorića te ministrice Marije Vučković u Rugvici je posjetio pogone tvrtke KFK koja se bavi proizvodnjom i izradom aluminijsko-staklenih fasada, koja zapošljava 500 zaposlenika i koja je izvozno orijentirana, piše Zabavni radio.

Nakon toga je u Buzinu je posjetio i gradilište velikog projekta „City Island”, u kojem radove također izvodi tvrtka KFK u vlasništvu Marka Rašića. U Buzinu je, uz odgovore na novinarska pitanja, izrazio zadovoljstvo što je upoznao tvrtku koja je uspješna na svjetskom tržištu.

Marin Tironi/PIXSELL

-Drago mi je da smo jutros imali priliku posjetiti tvrtku KFK sa sjedištem u Rugvici koja je izvozno orijentirana. Taj izvoz ide u prvoj fazi u zemlje Europske unije, a sada nakon što je Ujedinjena Kraljevina izašla iz Europske unije, izvozi i izvan Europske unije. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji i kvalitetnoj proizvodnji, kompaniji koja je gotovo stopostotni izvoznik i time daje snažan doprinos hrvatskom gospodarstvu- rekao je premijer Plenković i vlasniku Marku Rašiću poželio puno uspjeha u daljnjem razvoju.

-Mislim da je važno podržati ovakve kompanije koje su u samo 23 godine došle na ovu razinu poslovanja. Koja na drugom projektu, sada smo u Zagrebu, tamo smo bili u Rugvici u Zagrebačkoj županiji gradi jedan ogroman centar na 80 tisuća kvadrata; 250 tisuća kvadrata uredskih prostora, hotel, garaže i druge sadržaje. Na ovom prostoru gdje prije toga nije bilo ničega, a što će omogućiti mnogim kompanijama da nađu ovdje svoje uredske prostore. Ovdje su i studiji i sjedište jedne tv kuće u budućnosti. Jedan pravi razvojni projekt u gradu Zagrebu, vrlo koristan. Čestitam svima koji se bave ovom velikom investicijom vrijednom preko 300 milijuna eura koja će oplemeniti sadržaj grada između Zagreba i Velike Gorice na putu prema zračnoj luci.

Marin Tironi/PIXSELL

Uz premijera i ministre u Vladi KFK su posjetili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i načelnik općine Rugvica Mato Čičak na čijem terenu je tvrtka KFK napravila veliki uzlet.

-Drago mi je što se premijer Plenković uvjerio koliko je to velika firma. Domaćini su mu predstavili svoja nastojanja daljnjeg razvoja. U pitanju su velika ulaganja, deseci milijuna eura, a to i nas veseli jer znači novo zapošljavanje naših ljudi i nove prihode za našu općinu- rekao je načelnik Čičak nakon obilaska tvrtke KFK.

Gospodarstvo
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija