Premijer Plenković: Dogovoreno je da se ide u reformu sustava Hrvatske gospodarske komore

Premijer Plenković rekao je kako se vladajuća većina dogovorila da se ide u reformu sustava Hrvatske gospodarske komore, a glede Mostove inicijative za HGK rekao je da je Most demagoška, antieuropska opcija i ideju je prepisala od udruge koja je konkurentska HGK-u

Marko Prpić/PIXSELL

Premijer Plenković rekao je kako se vladajuća većina dogovorila da se ide u reformu sustava Hrvatske gospodarske komore, a glede Mostove inicijative za HGK rekao je da je Most demagoška, antieuropska opcija i ideju je prepisala od udruge koja je konkurentska HGK-u.

-Prošli smo sve relevantne političke teme. Dogovorili smo da će parlamentarna većina zatražiti da se usvoji zaključak kojim će se zadužiti Vladu, odnosno Ministarstvo gospodarstva da u roku od 6 mjeseci predloži Saboru reformu sustava HGK, sukladno analizi i razgovorima. To je ono što je najbitnije, svi su se suglasili oko toga- izjavio je novinarima premijer Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće većine.

Odgovarajući na pitanja novinara o HGK i Mostu, demantirao je tvrdnje kako ih je Most ‘natjerao na reformu’.

-Most je populistička, demagoška, antieuropska i antimanjinska opcija. Ovo uopće nije njihova ideja, oni prepisuju ideju od konkurentske udruge Hrvatskoj gospodarskoj komoru, koja se zove UGP (Glas poduzetnika) koja potiče ljude na prosvjede, neposluh i kršenje mjera- rekao je.

Dodao je da su koalicijske partnere izvijestili da će zbog smrti njihova zastupnika Miroslava Tuđmana, HDZ od petka imati novog saborskog zastupnika koji će ga zamijeniti. Kao što smo već pisali to će biti mladi 31-godišnji načelnik Dubrave Tomislav Okroša.