Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja uz Igre mobilnosti

Igre mobilnosti – edukativno rekreacijskim igrama koje se održavaju u okviru Europskog tjedna mobilnosti održane su danas na Trgu Petra Preradovića. Igre su održane pod sloganom Preko boljeg upoznavanja do boljeg razumijevanja, u organizaciji Društva tjelesnih invalida.

Predsjednik Društva Milan Ožegović naglasio je kako je cilj akcije uklanjanje predrasuda i razvoj društvene svijesti o invaliditetu te osiguravanje uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih građana. Igrama mobilnosti pridružila se i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

-Mislim da je ovo najbolji način da osjetimo što je to prava mobilnost u gradu i koliko nam je dostupna. Grad Zagreb je 2011. izdao vodič u kojem su navedene sve institucije koje su se prilagodile osobama s invaliditetom. To nam je podsjetnik da svake godine moramo raditi sve više te da u okviru prostornih kapaciteta i očuvanja urbane gradske jezgre učinimo dostupnim sve javne ustanove- istaknula je zamjenica Pavičić Vukičević zahvalivši svim udrugama koje su se priključile Europskom tjednu mobilnosti.

Inače, na improviziranom poligonu sudionici su, uz pomoć stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, morali svladavati zapreke u invalidskim kolicima te se orijentirati u prostoru pomoću bijelog štapa.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo