PREKIPJELO RODITELJIMA ODGOJITELJIMA: Sve prijetnje na društvenim mrežama prijavit ćemo policiji

Koordinatorica Lucija Budinski pozvala je građane da razmisle prije no što na društvenim mrežama objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgajatelja
Ivica Lovrić o internet nasilju prema roditeljima-odgojiteljima i Presudi Visokog suda Robert Anić/PIXSELL

Zagrebačka gradska inicijativa “U djeci je budućnost” upozorila je da će prijetnje i uvrede upućene roditeljima odgajateljima i njihovoj djeci na društvenim mrežama prijaviti policiji.

Koordinatorica Lucija Budinski pozvala je stoga građane da razmisle prije no što na društvenim mrežama objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgajatelja.

– Prijetnje i vrijeđanja su dosta dugo trpjeli, a nakon javnog apela da građani krenu provaljivati i razbijati kuće korisnika mjere roditelj odgojitelj i njihove obitelji, rekla je koordinatorica na konferenciji za novinare.

Blogerica s Maminog Bloga Kristina Kovačević upozorila je da se stalno uspoređuju mjere roditelj odgajatelj i roditelj njegovatelj iako te dvije mjere nisu ni približno slične. Štoviše, naglasila je te dvije mjere koriste dva različita proračuna za financiranje – državnog i gradskog pa o tim različitim mjerama odlučuju različite vlasti – državna i gradska.

Ivica Lovrić koji podržava inicijativu, a savjetnik je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, istaknuo je da jeGrad nezakonito pokušao ukinuti odluku o novčanoj pomoći roditeljima odgojiteljima. Smatra da je gradska vlast prekršila Ustav i zakon o jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ali i Europsku konvenciju o ljudskim pravima.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo