Predstavili se kao broker i financijski savjetnik, pokrali više od pola milijuna kuna

Pazite komu vjerujete
Bitcoin kriptovalutaArmin Durgut/PIXSELL

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantima koji su, lažno se predstavljajući kao broker i financijski savjetnik, dvojicu građana s područja te županije oštetili za više od pola milijuna kuna.

Sumnja se da je, od početka travnja do početka rujna ove godine, nepoznati prevarant putem aplikacije WhatsApp stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama.

Lažni broker je 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze. Nakon dobivenih uputa, a s ciljem ulaganja u vrijednosnice, 45-godišnjak je na račun lažne tvrtke, u nekoliko navrata, uplatio više od 200 tisuća kuna, a kada nije mogao podići ulog shvatio je da je prevaren.

U policiji kažu da je lažni financijski savjetnik od početka srpnja do početka rujna ove godine putem WhatsApp stupio u kontakt s 51-godišnjakom kojemu je savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem internet bankarstva uplati novac u njegov digitalni novčanik.

U više navrata 51-godišnjak je uplatio oko 300 tisuća kuna, a kada je htio podići ulog prevarant mu se nije više javljao.

Crna kronika
Hrvatska