Najveći promotori Hrvatske u svijetu

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao Vatrene

Odlikovanja su dobili za izniman uspjeh, doprinos sportu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske
Zagreb: Predsjednik Milanović odlikovao hrvatske nogometne reprezentativce Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je na Pantovčaku i odlikovao igrače i članove stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije te članove delegacije Hrvatskog nogometnog saveza koji su pridonijeli osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Odlikovanja su dobili za izniman uspjeh, doprinos sportu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

-Očekujem da hrvatska nogometna reprezentacija nastavi tamo gdje je stala, a stala je na visokom pijedestalu uspješnosti za mali narod i malu zemlju kao što je naša i to u sportskoj i natjecateljskoj disciplini koja je iznad svih drugih disciplina zato što je u pravom smislu riječi narodna. Ona ne diskriminira i ondje ima mjesta za sve. Bitan je samo rad, težak rad i opet kada je sve to ispunjeno nije dovoljno jer mnogo veći i bogatiji od nas ulažu jednako ili više i nemaju takve rezultate- poručio predsjednik Republike Zoran Milanović.

U ime odlikovanih na svečanosti se obratio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je rekao da su hrvatski sport i reprezentacija jedan od najvećih brendova hrvatske države.

-To smo zavrijedili svojim uspjesima, radom, ponašanjem, rezultatima i vjerujem da će tako biti i dalje. Pred nama je Europsko prvenstvo i svjesni smo velikih očekivanja od svih vas, od svih nas, velike podrške koja nas čeka u Njemačkoj, nikada brojnije, nikada jače- rekao je izbornik Dalić te dodao da ono što hrvatska nogometna reprezentacija može obećati hrvatskom narodu jest da će dostojanstveno prezentirati hrvatsku državu.

Hrvatska
Sport