Predsjednica u Ježdovcu nazočila sjednici vatrogasnih dužnosnika

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Ježdovcu sjedište tvrtke Vatropromet, jednog od najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj koji se bavi razvojem, uvozom i prodajom vatrogasne te zaštitne opreme. Zaposlenicima je čestitala 25. obljetnicu rada koju su obilježili ove godine, izrazivši uvjerenje kako će nastaviti uspješno poslovati i dalje u korist hrvatskog vatrogastva, a time i sigurnosti građana, materijalnih dobara i društva u cjelini.

U Ježdovcu je, također nazočila svečanoj sjednici vatrogasnih dužnosnika, istaknuvši pritom kako vatrogasne zajednice i društva te javne i profesionalne vatrogasne postrojbe daju velik doprinos općoj sigurnosti te da je njihova osposobljenost temeljni uvjet učinkovite vatrogasne intervencije. Od iznimne je važnosti ocijenila obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi, posebice mladih, kao i usvajanje i uvježbavanje potrebnih vještina i znanja, a tome je nadodala i dobru opremljenost koja ne znači samo uspješniju intervenciju, nego jamči zaštitu vatrogasaca.

– Svemu tome želim dodati ono po čemu su hrvatski vatrogasci poznati i posebni, a to je humanitaran društveni rad kroz pomoć ugroženima i siromašnima, to su kulturne aktivnosti kroz razne skupine i društva, što je osobito važno u našim selima i manjim gradovimaporučila je Grabar-Kitarović napomenuvši kako tvrtka Vatropromet svojim nesebičnim donacijama, također pomaže tom cilju.